گروه استانها- زاهدی عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: در کمیسیون تلفیق قریب ۳۲ هزار میلیارد تومان کمک بودجهای برای محرومیت زدایی استانها اختصاص داده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدمهدی زاهدی امشب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تمام بودجه 1400 با لحاظ شرکتهای دولتی و بانکها دو هزار و 435 هزار میلیارد تومان بوده است اظهار داشت: 930 هزار میلیارد تومان آن منابع بودجه عمومی دولت از نظر درآمدها بود که از این مبلغ حدود 840 هزار میلیارد تومان منابع عمومی بوده است.
وی با اشاره بله اینکه حدود هزار و 560 هزار میلیارد تومان بودجه شرکتهای دولتی و بانکها بوده است عنوان کرد: این عدد تقریباً دو برابر بودجه عمومی کشور است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مجلس و کمیسیون تلفیق بودجه نگاه منفی به لایحه دولت بیش از نگاه مثبت به آن بود ادامه داد:جمعبندی این بود که اگر به لایحه بودجه رای منفی داده شود کار طولانی شده و باعث سرگردانی کشور در سال آینده میشود.
وی با اشاره به اینکه اصلاح ساختار بودجه در دستور کار مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق بودجه قرار گرفت و کلیات بودجه با رای لب مرزی رای آورد گفت: کمیسیون تلفیق بودجه کلیات بودجه را کارشناسی میکند و بعد از آن وارد جزئیات میشود.
زاهدی با بیان اینکه در جزئیات بودجه نقطه نظرات کمیسیونهای مختلف مجلس گرفته میشود و موارد بودجه جزء به جزء رایگیری میشود افزود: در لایحه بودجه دولت ابهامات اساسی برای تصمیمگیری وجود داشت و نیاز به شفافسازی بود.
وی با اشاره به اینکه دولت پیشبینی کرده بود روزانه دو میلیون و 500 هزار بشکه نفت بفروشد در حالیکه در سالهای اخیر روزانه یک میلیون بشکه فروش نداشتهایم و این قسمت از بودجه اما و اگرهای زیادی داشت ادامه داد: برداشت مبالغ زیاد ارزی از صندوق توسعه ملی نیز در لایحه بودجه آمده بود که قابل قبول در این شرایط نیست.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر بحثهای هزینهای دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه آمده بود گفت: 93 هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه ملی در لایحه بودجه پیشبینی شده بود که با آن مخالفت شد.
وی با اشاره به اینکه بودجه کشور نیازمند اصلاح ساختار است و دولت در بودجه 1400 این اصلاح ساختار را ندیده است تصریح کرد: فرار مالیاتی در کشور وجود دارد که دولت باید این مهم را ببیند و شفافسازی کند.
زاهدی با بیان اینکه مردم مشکلات معیشتی زیادی دارند و حتی کارمندان دولت زیر خط فقر قرار گرفتهاند گفت: محرومیتزدایی در بودجه باید پیشبینی میشد و واقعیت این است که در جنوب استان کرمان و بسیاری از نقاط شهرستانهای کرمان و راور محرومیتهای زیادی وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی برای محرومیتزدایی شده و در لایحه بودجه هم آمده بود اما مقدار آن کفایت نمیکرد افزود: به عنوان مثال دولت 90 هزار میلیارد تومان برای همسانسازی حقوق بازنشستگان اختصاص داده بود اما کافی نیست.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در تبصره 12 لایحه دولت 25 درصد افزایش حقوق برای تمام کارکنان دولتی تعیین شده بود گفت: اینگونه افزایش حقوق به نوعی بیعدالتی بود.
وی با اشاره به اینکه کف یارانه 90 هزار تومان در کمیسیون تلفیق دیده شد و برای دهکهای خیلی پایین مبلغ 250 هزار تومان به ازای هر فرد یارانه دیده شد افزود: دریافت مالیاتها بهصورت پلکانی در کمیسیون تلفیق دیده شد و سعی شده عدالت اجتماعی در پرداختها و دریافتها رعایت شود و امیدواریم در صحن علنی مجلس نیز رای بیاورد.
بیشتر بخوانید
زاهدی با بیان اینکه پیشبینی کمک بودجهای به استانها شده است و قریب 32 هزار میلیارد تومان در اختیار استانها برای محرومیتزدایی اختصاص داده شده است گفت: 18 هزار میلیارد تومان نیز برای اقدامات عمرانی به اختیار استانها در کمیسیون تلفیق اختصاص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد مجلس در بررسی لایحه بودجه در هدفمندی یارانهها، جلوگیری از رانتخواری، شفافیت در پرداختها و محرومیتزدایی بوده است افزود: در کشور بیش از چهار میلیون دانش آموز داریم که تبلت ندارند و در بودجه پولی را برای خرید امکانات آموزشی مجازی برای این دانش آموزان اختصاص داده شد.
عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در اصلاح لایحه بودجه به شرکتهای دانشبنیان بها داده شد گفت: پرداخت حداقل هزار میلیارد تومان تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان پیشبینی شده است.